Böngésző
Ezotéria, természetgyógyászat, orvostudomány Orvostudomány, anatómia, szenvedélybetegségek, drog
VISSZA A CSOPORTHOZÚj tápanyagtáblázat
Szerző: Rodler Imre (szerk.)Kiadó: Medicina
Kiadás éve: 2005
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 765
Szerkesztő: Dr. Zajkás Gábor (közrem.)
A könyv a bevezetés és a táplálkozási alapfogalmak tisztázása után 12 fejezetben foglalja össze témája tudnivalóit. A bemutatás a tápanyagszükséglet meghatározásával kezdődik, az egészséges táplálkozás ajánlásaival, illetve a várandós és szoptatós anyák, valamint a gyermekek táplálkozásával folytatódik. Ezt követi a közétkeztetés, a gyógyító táplálkozás, majd sportolók táplálkozása. A „fő” fejezet az élelmi anyagok, élelmiszerek, ételek és ételkészítmények tápanyag-összetételét részletezi 210 oldalon. A folytatásban az ételek elkészítése során bekövetkezõ súly-, vitamin- és egyéb veszteségről, az élelmiszerekben előforduló vegyi anyagokról és jelentõségükről, a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről (például fogyókúra, testépítés stb.), a genetikailag módosított élelmiszerekről és az élelmiszer-biztonságról olvashatunk. Szép állapotban.