KATEGÓRIÁK

Böngésző

Szépirodalom Bölcsességek, Füveskönyvek, Breviáriumok

Marcus Aurelius elmélkedései

Online antikvárium: Marcus Aurelius elmélkedései Szerző:
Marcus Aurelius
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1983.
Oldalszám: 209
Fordító:
Huszti József

Gyengéd humanizmus, félénk magányba menekülés, tépelődő önvizsgálat, fáradt-rezignált gondolatok - ez Marcus Aurelius világa; a császáré, aki korlátlan hatalommal uralkodott az akkori világ leghatalmasabb birodalma fölött, a hadvezéré, aki rettenetes hadjáratokban irtotta a birodalom ellenségeit, de a csaták szünetében, valahol a Garam partján, félrevonult naplót írni.
Marcus Aurelius Elmélkedései gondolatforgácsok a sztoikus filozófia műhelyéből. Olvasmányélménnyé a mű és az alkotó különös ellentmondásának feszültsége, a kitárulkozás szenvedélyes vágya, a vallomás közvetlen hitelessége avatja. Jó állapotban.

Ár: 3 500Ft.-

Segíts ég! (Dedikált!)

Online antikvárium: Segíts ég! (Dedikált!) Szerző:
Kairosz
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 371
Szerkesztő:
Sípos Kata

A nyugalmazott világhíres szívsebész immár a Szívvel Lélekkel Szolgáltató Kft „üzemeltetőjeként” kívánja betegeit és magyar népét szolgálni. De nem egyedül! Amint kiadónknál jelenleg megjelent könyve is bizonyítja, munkájához az éghez – azaz Istenhez, még inkább Krisztushoz – fordul, segítségért hozzá kiált. A kötet tartalmilag eklektikus: az évek során elhangzott vagy publikált, vele készült riportoktól kezdve, a tudományos, külföldi szakirodalomból származó cikkválogatásig, s a közéjük tűzdelt irodalmi szemelvényekig sokféle téma megtalálható. De mindez egyetlen célt szolgál: a professzor sokoldalú műveltségével felvértezve a kötet anyagát a magyar nép testi-lelki egészségének szolgálatába akarja állítani. Első kiadás, dedikált, jó állapotban, melléklet: Dr. Papp Lajos névjegye.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-
split
Ugrás:
Összesen: 10 könyv
Elöző 2. oldal / 2 oldal
Egy oldalon megjelenített könyvek száma:
Rendezés: