KATEGÓRIÁK

Böngésző

Történelem Régészet, magyar őstörténet, magyarságtudomány

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: A magyarok története (Mahmúd Terdzsüman: Tárih-i Üngürüsz vagyis Üngürüsz története /  Az 1740. évi Névtelen: Madzsar Tárihi vagyis Magyar történet)
A magyarok története (Mahmúd Terdzsüman: Tárih-i Üngürüsz vagyis Üngürüsz története / Az 1740. évi Névtelen: Madzsar Tárihi vagyis Magyar történet) - 1. Kép

A magyarok története (Mahmúd Terdzsüman: Tárih-i Üngürüsz vagyis Üngürüsz története / Az 1740. évi Névtelen: Madzsar Tárihi vagyis Magyar történet)

Szerző: Prof. Dr. Blaskovics József (fordító)
Kiadó: Magyar Ifjúság Érdekeit Védő Szövetség Erdem Kiadója
Kiadás éve: 1996
Kiadás helye: Léva
Szerkesztő: Geönczeöl Gyula

Prof. Dr. Blaskovics József lefordította és kiadta a feltételezett magyar ősgeszta török nyelvű változatát, a Tárih-i Üngürüszt. Ez egy eredetileg latin nyelvű krónika, amelyet Terdzsüman Mahmud (Mahmud Tercüman) (1510-1575), I. Szulejmán szultán bajor származású tolmácsa, diplomatája 1543-ban, Székesfehérvár királyi könyvtárának elégetésekor mentett meg és fordított le török nyelvre. Több kutató úgy véli, hogy a Tarih-i Üngürüsz volt az eredeti ősgesta. Egyes részletei még a középkori krónikákban sem olvashatók. Fekete-fehér illusztrációkkal, jó állapotban, néhol halvány aláhúzások.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-
split