Böngésző
Természettudományok Borászat, szőlészet, pálinkafőzés
VISSZA A CSOPORTHOZA nagy borválasztó
Szerző: Katherine ColeKiadó: Gabo
Kiadás éve: 2014
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 256
Fordító: Búsné Pap Judit
A könyv megmutatja, hogy mennyire egyszerű könnyedén és magabiztosan bort választani bármilyen ételhez és alkalomhoz. A kötet a szakmai zsargont kerülve 10 borstílusra – üde, könnyed fehérek; élénk, aromás fehérek; aromagazdag, testes fehérek; édes fehérborok; pezsgők; rozék; könnyű, friss vörösek; markáns, közepesen testes vörösek; aromagazdag, testes vörösek; erősített csemegeborok – összpontosítva kalauzolja végig az olvasót a borok világán. Ezeket a kategóriákat járja egyenként körül, nemzetközi példákat, termelőket, filozófiákat bemutatva, becsült árakkal és az elmaradhatatlan bor-étel párosításokkal. Jól áttekinthető táblázatok és ábrák, átlátható leírások, kiemelt „Top 10” és Hogyan…? listák teszik élvezhetővé a könyvet. Több mint 600 bort ajánl, megismertet a borvásárlás technikájával, a bor szervírozásával és tanácsot ad gyakran felmerülő kérdésekben. Újszerű állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 3 000Ft.-