Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete

Könyv: Végigettem Indiát (Gasztrokulturális utazás az ízek és a fűszerek országában)
Végigettem Indiát (Gasztrokulturális utazás az ízek és a fűszerek országában) - 1. Kép

Végigettem Indiát (Gasztrokulturális utazás az ízek és a fűszerek országában)

Szerző: Chritrita Banerji
Kiadó: Tericum
Kiadás éve: 2009
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 340
Fordító: Veres Péter, Tordai Éva

Világszerte az indiai konyhát a curryvel vagy a tikka maszálával azonosítják, a csípős, sáfrányos, fűszeres ételekkel. Azonban az indiai konyha ennél sokkal gazdagabb. Ahány vidék vagy tartomány, ahány vallás vagy kultúrális közösség, annyiféle étkezési szokás, ételkészítési technológia és különleges fogás. Végigenni a különböző tartományok ételeit szinte lehetetlen. A könyv szerzője mégis a lehetetlenre vállalkozott. Gasztronómiai felfedező útja során Chitrita Banerji bejárta szinte egész Indiát: Bengált, Bombayt, Goát, Benáreszt, Gudzsarátot, Rádzsaszthánt, számtalan kisvárost és falut. Ennek a több évig tartó gasztrokulturális odisszeának eredményeképpen született ez a kötet, amely egyszerre kultúrtörténeti bédekker és gasztronómiai kalauz. Jó állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 200Ft.-
ELŐZŐ