Böngésző
Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete
Vadat és halat s mi jó falat

Mauthner Klára
Kiadó:
Bukarest
Kiadás éve: 1977
Oldalszám: 492
„E kötetet univerzális szakácskönyvnek szántam, amelyben a hétköznapi ételektől kezdve a legválogatottabb ínyencfalatokig mindent megtalálhatnak, mi „szem-szájnak ingere...”. Ezzel segítségükre szeretnék lenni abban, hogy bármilyen alkalomra könnyűszerrel állíthassák össze a legmegfelelőbb étrendet. Átfogóan tükrözi könyvem országunk szakácsművészetét, amelyet különösen változatossá tesz a román nép és az együtt élő nemzetiségek sajátos ételeinek keveredése, kölcsönhatása.” Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 990Ft.-Végigettem Indiát (Gasztrokulturális utazás az ízek és a fűszerek országában)

Chritrita Banerji
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 340
Fordító:
Veres Péter, Tordai Éva
Világszerte az indiai konyhát a curryvel vagy a tikka maszálával azonosítják, a csípős, sáfrányos, fűszeres ételekkel. Azonban az indiai konyha ennél sokkal gazdagabb. Ahány vidék vagy tartomány, ahány vallás vagy kultúrális közösség, annyiféle étkezési szokás, ételkészítési technológia és különleges fogás. Végigenni a különböző tartományok ételeit szinte lehetetlen. A könyv szerzője mégis a lehetetlenre vállalkozott. Gasztronómiai felfedező útja során Chitrita Banerji bejárta szinte egész Indiát: Bengált, Bombayt, Goát, Benáreszt, Gudzsarátot, Rádzsaszthánt, számtalan kisvárost és falut. Ennek a több évig tartó gasztrokulturális odisszeának eredményeképpen született ez a kötet, amely egyszerre kultúrtörténeti bédekker és gasztronómiai kalauz. Jó állapotban.
Ár: 2 200Ft.-