Böngésző
Szakácskönyv Szakácskönyvek, tájak ízei, más országok konyhaművészete
Nyúlhús specialitások
Szerző:Miskey Csaba
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 26
Szerkesztő:
Dr. Holdas Sándor
Válogatott nyúlhúsból készült ételek receptjei - ínyenceknek. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-Péksütemények. Kenyérkülönlegességek.
Szerző:Dr. Oetker
Kiadó:
Budapest
Kiadás éve: 2004.
Oldalszám: 95
Fordító:
Szalay Éva
Sorozat:
Dr. Oetker
Rpogós héjú, csábítóan illatos kenyérkülönlegességek...
Kiadói kartonkötésben, kifogástalan állapotaban. (Biz. 750)
Somogy régi ételei
Szerző:Knézy Judit
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 1988
Oldalszám: 102
Képekkel.
Kiadói kartonkötésben, szép példány.
Sütögetés lávakövön
Szerző:Rose Marie Donhauser
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 63
Fordító:
Molnár Rita
Szerkesztő:
Oláh Andrea
Fedezze fel a lávakövön sütés különleges örömeit! Több mint 50 recept húsokhoz, halakhoz, tengeri herkentyűkhöz, de zöldségekhez és gyümölcsökhöz is. Külön fejezetben rafinált köretrecepteket közöl, amelyek magukban is megállják a helyüket. Érdekes és kellemes társasági „főzőcskébe” vezeti be ez a könyv, amelynél mindenki a maga ura, illetve a maga szakácsa. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 200Ft.-Tokaji Borecetes receptek
Szerző:Formanek Csenge - Balogh Wanda (szerk.)
Kiadó:
Bodrogkeresztúr
Kiadás éve: S.a.
Oldalszám: 78
A Tokaji Borecet Tokaj szívében fogant, kézzel szüretelt válogatott szőlőfürtök, majd a belőlük készülő kiváló tokaji borok gyermekeként. A kiadvány a Tokaji Borecetek felhasználásával készített ételek megvalósítását célul tűző receptverseny nyomán született. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 1 500Ft.-Vadat és halat s mi jó falat
Szerző:Mauthner Klára
Kiadó:
Bukarest
Kiadás éve: 1977
Oldalszám: 492
„E kötetet univerzális szakácskönyvnek szántam, amelyben a hétköznapi ételektől kezdve a legválogatottabb ínyencfalatokig mindent megtalálhatnak, mi „szem-szájnak ingere...”. Ezzel segítségükre szeretnék lenni abban, hogy bármilyen alkalomra könnyűszerrel állíthassák össze a legmegfelelőbb étrendet. Átfogóan tükrözi könyvem országunk szakácsművészetét, amelyet különösen változatossá tesz a román nép és az együtt élő nemzetiségek sajátos ételeinek keveredése, kölcsönhatása.” Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 4 990Ft.-Végigettem Indiát (Gasztrokulturális utazás az ízek és a fűszerek országában)
Szerző:Chritrita Banerji
Kiadó:
Bp.
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 340
Fordító:
Veres Péter, Tordai Éva
Világszerte az indiai konyhát a curryvel vagy a tikka maszálával azonosítják, a csípős, sáfrányos, fűszeres ételekkel. Azonban az indiai konyha ennél sokkal gazdagabb. Ahány vidék vagy tartomány, ahány vallás vagy kultúrális közösség, annyiféle étkezési szokás, ételkészítési technológia és különleges fogás. Végigenni a különböző tartományok ételeit szinte lehetetlen. A könyv szerzője mégis a lehetetlenre vállalkozott. Gasztronómiai felfedező útja során Chitrita Banerji bejárta szinte egész Indiát: Bengált, Bombayt, Goát, Benáreszt, Gudzsarátot, Rádzsaszthánt, számtalan kisvárost és falut. Ennek a több évig tartó gasztrokulturális odisszeának eredményeképpen született ez a kötet, amely egyszerre kultúrtörténeti bédekker és gasztronómiai kalauz. Jó állapotban.
KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 200Ft.-