KATEGÓRIÁK

Böngésző

Társadalomtudomány Filozófia, vallásfilozófia, társadalomfilozófia, történelemfilozófia, tudományfilozófia, hermeneutika, esztétika, etika

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: A nyugati filozófia története (A politikai és társadalmi körülményekkel összefüggésben, a legkorábbi időktől napjainkig)
A nyugati filozófia története (A politikai és társadalmi körülményekkel összefüggésben, a legkorábbi időktől napjainkig) - 1. Kép

A nyugati filozófia története (A politikai és társadalmi körülményekkel összefüggésben, a legkorábbi időktől napjainkig)

Szerző: Bertrand Russell
Kiadó: Göncöl
Kiadás éve: 1994
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 720
Fordító: Kovács Mihály
Szerkesztő: Dörömbözi János

A minden idők egyik legfontosabb filozófiai művének tartott A nyugati filozófia története káprázatosan egyedi feltárása a korszakok jelentős filozófusainak, ideológiáinak – Platóntól és Arisztotelésztől Spinozáig, Kantig és a huszadik századig. Ezt egy olyan ember írta, aki maga változtatta meg a filozófia történetét. A mű a mai napig páratlan átfogóságában, világosságában, műveltségében, kecsességében és szellemességében. Hetvenhat fejezetben követi nyomon a filozófiát a görög civilizáció felemelkedésétől a XX. századi logikai elemzés megjelenéséig. Amikor Russell 1950-ben megkapta az irodalmi Nobel-díjat, A nyugati filozófia története egyike volt azoknak a könyveknek, amelyek elnyerték a díjat. Russel – maga is jelentős filozófusként – azt vallja, hogy a filozófusok a későbbi hatásuk mellett ugyanúgy “következményei” is a körülményeiknek. Ezért a megértésükhöz nem elég ismerni a nézeteiket, hanem bele is kell helyeznünk magunkat az adott korba. Ez a könyv pedig pont ebben segít, és a filozófiai irányzatok áttekintése mellett az azokat megalapozó történelmi háttereket is megfesti. Nyilván szubjektív az egész (amint azt számos kritika a szemére is veti), ettől viszont még a legjobb áttekintés az egész nyugati filozófiáról, amit kaphatunk. Újszerű állapotban.    

KOSÁRBA TESZEM Ár: 10 000Ft.-
split