Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szépirodalom Magyar regény, novella (1947-ig)

Könyv: Hazai rejtelmek I-II. köt. 2.kiad.(2 db) Teljes!
Hazai rejtelmek I-II. köt. 2.kiad.(2 db) Teljes! - 1. Kép

Hazai rejtelmek I-II. köt. 2.kiad.(2 db) Teljes!

Szerző: Kuthy Lajos
Kiadó: Franklin-Társulat
Kiadás éve: 1900
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 370 - 412

Kuthy Lajos (1813-1864) író, kalandos élete során volt Batthyány Lajos titkára, újságszerkesztő, ünnepelt író, tagja az Akadémiának, Jókai példaképe, majd szegény, elfeledett hivatalnokként 51 éves korában halt meg. "Nevét ma már az iskolákban sem tanítják, pedig a 19. század negyvenes éveiben a legsikeresebb, legkeresettebb íróink közé tartozott, akinek stílusa nagy hatással volt kortársaira, köztük a fiatal Jókaira is. Regénye jövendölés Magyarország rabszolgaságáról. Ezért és csakis ezért kellett eltűnnie nyomtalanul a
magyar irodalomból. Azóta nem akadt kiadó, aki vállalta volna újbóli megjelentetését a regényben való jövendölések miatt. Ma szinte hátborzongató olvasni ezt a több mint százhetven évvel (!) ezelőtti próféciát."
"A népet félig már kivettük excellenciátok kezéből, kiveendjük egészen... A magyar nép még jobban elfogy, szegényedik s szerteszét falvakra pusztuland. A fővárosban ismeretlen gyülevész nép fog kóvályogni, közöttük egy-két vagyontalan magyar, aki másokért dolgozik...."

KOSÁRBA TESZEM Ár: 12 000Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ