KATEGÓRIÁK

Böngésző

Mese Népek meséi, tájegységek meséi, népmesék, mesegyűjtés

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: A török hodzsa tréfái (Naszreddin mesternek, a közel és távol keleten ismert bölcs és híres kisázsiai hodzsának csalafintaságai és mulatságos esetei)
A török hodzsa tréfái (Naszreddin mesternek, a közel és távol keleten ismert bölcs és híres kisázsiai hodzsának csalafintaságai és mulatságos esetei) - 1. Kép

A török hodzsa tréfái (Naszreddin mesternek, a közel és távol keleten ismert bölcs és híres kisázsiai hodzsának csalafintaságai és mulatságos esetei)

Szerző: Kúnos Ignác (összeáll.)
Kiadó: Terebess Kiadó
Kiadás éve: 1996
Kiadás helye: Bp.
Oldalszám: 168

Török mesegyűjtemény. „Naszreddin hodzsának hívták a törökök híres tréfamesterét. Alig is van városa, de meg országa is a széles nagy Keletnek, ahol a mókaszavú hodzsának ne ismernék a bohóságait, meg a furcsánál furcsább kedvteléseit. Hodzsa, vagyis afféle egyházfi volt a mi Naszreddinünk; amolyan tanító, bíró, meg papféle, községének a legtöbbet tudó és legokosabban beszélő embere. Nevéhez a tréfás eseményeknek és vidám szómondásoknak egész láncolata fűződik, melyek még ma is közszájon forognak és nemzedékről nemzedékre, mesélőről mesélőre szállanak.” Szép állapotban.        

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 500Ft.-
split