KATEGÓRIÁK

Böngésző

Társadalomtudomány Ezoterikus, transzcendens, spirituális filozófia, teozófia, hermetika

VISSZA A CSOPORTHOZ
Könyv: Tabula Smaragdina (A titkos csodaszer - A hermetikus tan titkos műve)
Tabula Smaragdina (A titkos csodaszer - A hermetikus tan titkos műve) - 1. Kép

Tabula Smaragdina (A titkos csodaszer - A hermetikus tan titkos műve)

Kiadó: Hermit
Kiadás éve: 2008
Kiadás helye: Onga
Oldalszám: 84
Fordító: Kovács Gergely Károly

A régi Egyiptom ezoterizmusa a titokzatos feltámadás küldetése, melyet az ember reményként hordoz magában valahol a személyisége archaikus rétegében. Ennek a küldetésnek az egyedüli közvetlen, szimbólumok mögé rejtett dokumentuma a legendás Hermész Triszmegisztosz „a filozófia atyja” Tabula Smaragdina-ja, amely bizonyos mértékben már görög szellemmel van átitatva, a hermetikus művek gyűjteménye, Hermész művei. A hermetikus irodalom Európa felfedezésének idejétől erős ösztönzője volt a nyugati ezoterizmus és hermetizmus alakulásának, melynek metafizikáját és metapszichológiáját a smaragdtábla tézisei foglalták össze.
(A hermetikus irodalom misztikus filozófiai, mitológiai, csillagászati, orvosi tanításokat tartalmazó és a természetfeletti hatalmakkal való kapcsolatra tanító iratok. A hermetikus típusú tudomány a misztériumot és egyben a misztérium beavatási típusú átadását foglalja magába; a természet megismerése ima és istentisztelet révén, vagy, alacsonyabb szinten, mágikus kényszerrel...
A tudományos hermetikus irodalmat alkotó szövegeket éppúgy, mint a népszerű szövegek kategóriája megírásának sugallatát Triszmegisztosz (Hermész)-nek tulajdonítják.)
A „Tabula Smaragdina” az analógiák alapelve, mint a hermetikus ismeretekhez való kulcs a szignatúrákról szóló tanításban volt kidolgozva. Ebből merített az asztrológia, az alkímia és a mágia is. Jó állapotban.  

Ár: 4 000Ft.-
split